Alla hjärtans dag – Romantiska boktips

Alla hjärtans dag kommer från en amerikansk sed men har sitt ursprung från Valentindagen som är uppkallad efter helgonet Sankt Valentin i Rom som dog som en kristen martyr 14 februari år 270 e.Kr. Innan han gick sitt tragiska öde till mötes smugglade han ut ett kärleksbrev till sin käresta. (Källa: NE)

Här är några romantiska boktips som ni kan låna på biblioteket och smuggla med er hem:

A Thousand Boy Kisses: 17-åriga Rune Kristiansen återvänder hem till Norge. Som barn blev han vän med en flicka Poppy Litchfield när de bara var 5 år gamla. Hon blev hans bästa vän och första kärlek. Poppy har en burk som hon fått av sin bortgångna mor där hon samlar pappershjärtan för varje kyss hon fått av en pojke. Rune blir tvungen att flytta till Geogien och avståndet skiljer dem åt. Till sist förlorade de kontakten vilket krossar hans hjärta. Populär på TikTok!

 

XOXO: Det musikaliska geniet Jenny träffar en kväll en snygg koreansk kille Jaewoo i en karaoke bar i Los Angeles. Efter en passionerad natt försvinner han spårlöst. De träffas i Sydkorea tre månader senare då Jenny får reda på att han kommer att gå på samma musikskola men han visar sig inte vara en vanlig kille. Han är med i världens största K-pop pojkband! Och han får absolut inte dejta. Vad är viktigast – kärleken eller karriären? Hur mycket vågar de riskera för kärleken?

 

Heaven’s Official Blessing: En historisk berättelse som utspelar sig i Kina och handlar om kärleken mellan två män. Kronprinsen Xie Lian beundrades för sin skönhet och styrka. Hans goda gärningar har lett till att han uppnått gudomlighet. Han blir dock avsatt och skickas till de dödligas rike för att jaga efter spöken och onda andar. Han träffar den klipska San Lang och känner sig genast dragen till honom. Men San Lang döljer något bakom sitt leende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *