Sagan om ringen av J.R.R. Tolkien

20111231121855257718351_sbigOm du inte har läst sagan om ringen har du verkligen missat något!

Sagan om ringen är den första i trilogin och en klassiker som handlar om äventyret för den lilla hoben Frodo och hans vänner.

Man får följa hoberna Frodo, Sam, Pippin, Merri och deras beskyddare genom sin långa resa till domedagsklyftan där de måste förstöra härskarringen.
Ringen som gör alla som tar i den till onda och giriga personer.
  Allt börjar med en ont anande hob, Frodo Bagger som en helt vanlig kväll får veta att han är den person som måste bära härskarringen till domedagsklyftan. En börda som hans släkting Bilbo lämnat efter sig.
  Under berättelsens gång får man veta hur ringen hamnat i Bilbos händer och vad Frodo måste göra för att förstöra den. Frodo är en godhjärtad liten hob som försöker ställa allting tillrätta, till sin hjälp har han sin bästa vän Sam, en envis och modig hob. Deras två medhjälpare Pippin och Merri, två livliga små rövare som jämt ställer till det.

Författaren tycker om att skriva längre meningar med mycket detaljer.
Boken är inte skriven i kronologisk ordning utan går ofta tillbaks för att ge grundlig bakgrundsbeskrivning vilket gör det lättare att följa med.

Jag tycker boken vill förmedla att de goda alltid vinner och vänskap är ett kraftfullt vapen. Jag ger själva berättelsen en 5:a utav 5 möjliga. Jag tycker dock filmen är bättre än boken, så boken får en 4:a utav 5.

Recenserad av William Nordberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *