Raderad av Nick Gifford

Liam, en 15 årig pojke märker att någon håller på att manipulera hans tillvaro. Regler ändras och hans liv har vänds upp och ner. Kan han ens lita på sitt eget minne?

Liam går på en internatskola som heter NAST (Nationalakademin för de speciellt talangfulla) och han träffar inte sin familj så mycket utan bara vid lov. Liam får överaskande möjlighet att åka hem över helgen mitt under terminen. Hemmet har vandaliserats och det finns inget spår finns av föräldrarna. Efter ett tag dyker två poliser upp och tar hand om Liams anmälan. Liam sover över hos sin syster Kath. Dagen efter går Liam till polisstationen och frågar efter hans anmälan men ingen anmälan gjordes. Efter han har varit hos polisen så går han hem. När han kommer hem märker han att huset är städat och gräsmattan klippt. Grannen känner inte igen Liam. För att inte få krångel med skolan så åker han tillbaka på söndagen. Där väntar ytterligare en överraskning.

Liam är från början modig och smart. Under berättelsens gång blev han modigare och vågar att prova saker och utforska ställen.

Det är en lättläst bok som använder skriftligt språk. Berättelsen är i en kronologisk ordning men ibland kan det vara lite svårt att förstå för att det blir mycket på en gång.

Bokens budskap är att man inte kan lita på allt och alla men man måste våga chansa. Det var det som var ett problem med Liam, att han litade på nästan alla personer och till slut blev det bara fel.

Jag tycker att han fick fram det han ville tydligt och jag kan rekommendera den här boken till dem som gillar lite spänning. Jag ger boken 3,5 av 5 äpplen

images

Trevlig Läsning /Ruben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *