Ormgudinnas Besvärjelse

720323

Bronsdolken Del 3
Ormgudinnans Besvärjelse

Av Michelle Paver

Boken jag har valt att presentera är Michelle Paver’s Ormgudinnans Besvärjelse. Den är den tredje boken i fem delars serien Bronsdolken som följer en utstött vid namn Hylas under hans äventyr för att hitta sin lillasyster Isi. Under resans gång kommer han upptäcka många spännande platser runt om i bronsålderns medelhav.

Hylas är nu i tonåren och längre från sitt hemland Lykonien och sitt älskade Lykasberget än han någonsin varit. Flykten från kråkorna och spökena, Hans jakt på Koronos dolk och hans slutliga mål att hitta sin syster har fört honom till ön Keftiu. Ön var ett stort handelscentrum med stor makt över omvärlden. I alla fall före solen försvann nu härjar pesten fritt och även den höga prästinnan Yassassara har fallit får pestens framfart.

Paver är en mycket bra författare i min mening och har skrivit många andra böcker. T.ex. Succé Serien Vargbröder. hon skriver på ett sätt som gör att man får en mycket stark inlevelse genom att hon skriver ofta ur karaktärernas perspektiv vilket ger rum för att uttrycka deras tankar utan att bryta inlevelsen. Det är inte bara människors perspektiv vi ser, utan även världen ur en liten lejonunges perspektiv.

Jag hoppas att jag kan ha bidragit till att ni har fått en möjlig ny favorit och önskar er alla en trevlig läsning! //Hugo Arvidsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.