Mördarens lärling av Robin Hobb

“Mitt liv har varit ett nät av hemligheter, hemligheter som det inte ens nu är riskfritt att avslöja. Skall jag nedteckna dem allihop på detta fina papper, bara för att av dem skapa lågor och aska? Kanske det.” Så börjar historien om den unge sonen i Robbin Hobbs, Mördarens lärling.                                                                   217524419_2c1042ba-296e-4349-bbf2-c523d7b5d0ea

Historien börjar med att man får följa den sexårige Sonen när hans morfar överlämnar honom till hans far, arvprinsen av kungariket. Men hans far är ute på politiska ärenden och han blir därför omhändertagen av Burrich, en av hans fars män. Sonens namn framkommer aldrig i boken, utan han kallas helt enkelt för “Sonen”. Hans liv tar en stor vändning när det visar sig att hans far har avsagt sig tronen. I det ögonblicket undrar han vad som kommer att hända med honom och det är då han får reda på att hans farfar, kungen, har planer för honom.

 

De karaktärer som man får möta i boken är så klart Sonen, som är huvudkaraktären och är en mycket klipsk individ som bryr sig mycket om de som står han närmast. Sedan har du Burrich som är Sonens faders figur och även en av hans lärare. Burrich är en mycket stark och kraftfull man som har ett rykte om hans hemska temperament.

 

I boken är det Sonen som berättar för oss. Berättelsen är skriven på ett vardagligt sätt med variation på enkla och svårare meningar. Språket i boken kan variera mellan vardagligt under de tillfällen som huvudkaraktären pratar med sina vänner och mellan lite hövligare språk då han tilltalar de med högre rang och position.    

 

Jag anser att bokens budskap är att kärlek är viktigt och att det kan komma från alla håll.
Jag tycker att boken var helt underbar och jag älskade att läsa den. Man fick verkligen ett djup på historien och karaktärerna fick verkligen liv. Jag rekommenderar starkt att andra ska läsa den och tänker själv läsa nästa bok i serien.   

Läs vidare /Gustav Sundkvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *