Skriet från vildmarken av Jack London

Skriet från vildmarken av Jack London

“Buck förstod i en blink att ögonblicket hade kommit. Nu gällde det liv eller död.”

Buck, en föredetta familjehund stod nu inför det viktigaste valet  i sitt liv då han kämpade om ledarskapet inom hundspannet. Detta är en intressant berättelse om hur Buck, en modig och smart hund blir såld för att arbeta som draghund i Alaska. Där möter ett flertal andra hundar med olika personligheter, byter herre och hamnar i olika spännande men farliga situationer. Slutligen möter han John, hans sista herre som Buck får ett starkt band med, vad som händer sen får du läsa vidare på egen hand!

Författaren använder sig av ett väldigt deskriptivt språk, då han förklarar de händelser och handlingar som Buck hamnar i. Det gör att jag lättare kan måla upp en bild i huvudet hur allting utspelar sig. Berättararen är den allseende, vilket gör att jag får veta hur andra tänker och handlar.

Jag anser att budskapet i boken ligger i att man ska bli vem man egentligen är då det är vad boken som helhet handlar om, Buck lyssnar till skriet från vildmarken och söker sig inåt och neråt och erövrar den enda kontinenten som är värd att erövra – sig själv.

skriet från vildmarkenJag ger denna bok 4 utav 5 kameler då boken är väldigt bra koncentrerad, då den har en bra boklängd och nog med händelser för att hålla det intressant.

Felix Wikström Te15A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *