Skriet från vildmarken av Jack London

 

Skriet från vildmarken av Jack London

Skriet från vildmarken är en mycket välkänd klassiker och hör till klassen äventyr. Jack London har avfattat en spännande handling genom hela bokens gång och det är en bok som rekommenderas till alla.

Buck kidnappas från sin trygga tillvaro som familjehund och säljs och förs till Alaska där ett hårt liv som slädhund väntar. I början var det väldigt jobbigt för hunden Buck men med tiden blev han allts starkare och det gick allt bättre. I det första hundspannet som Buck hamnar i finns det en ledarhund med stor makt som heter Spitz. Han är mycket aggressivitet och blir direkt Bucks största fiende. Efter spännande händelser hos första familjen säljs Buck vidare till två män och en kvinna som letar guld.

Dessa förstår inte hur hårt guldlivet är och går genom isen, Joe Thornton en snäll man räddar Buck tar honom i sitt förvar. Här får Buck vila och växa till den hund han är menad att vara. John och Buck skiljs sedan tragiskt åt och lämnar Buck till att leva ett liv i vildmarken långt från civilisationen. Författaren skriver i ett enkelt språk med vardagliga ord och meningar, boken är även skriven i en kronologisk ordning vilket gör det lättare att följa Bucks liv. Man följer berättelsen genom Bucks ögon viket visar hur annorlunda det är att följa en film genom ett djurs ögon. Jack London har nog velat få in budskapet om att man aldrig ska ge upp hur dålig ens situation och enligt mig lyckades han bra med det.

Skriet från vildmarken är den bästa bok jag läst, man skulle kunna känna igen sig i Bucks liv om man vart tagen ur sitt hem vid ung ålder och flyttat runt i fosterhem. Buck är stark och modig i livet mot hårda fiender och ägare. Den får 4 av 5 Skagen mackor.

Trevlig läsning från Lucas Johansson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *