Skriet från vildmarken av Jack London

Skriet från vildmarken av Jack London

Skriet från vildmarken är en bra saga som handlar om en hund, boken är skriven av Jack London som är en författare som skriver mycket fina verk.

”under två dagar och nätter drogs tåget efter tjutande lokomotiv; under två dagar och nätter fick Buck verken mat eller vatten” Det är en ganska ledsam saga som handlar om familjehunden Buck som blir kidnappad och förd som slädhund till Alaska, han anpassar sig fort till att dra slädar och bygger snabbt muskler. I denna story får man följa med Buck när han ställs mot tuffa utmaningar genom de snöiga och kalla Alaska med hans ”lag” bestående av två ägare och flera hundar. Huvudrollen bär Buck som hela sagan handlar om, man får följa Bucks resa från att vara en vanlig hund för att tillslut leva med vargarna.

Det är en väldigt enkelt skriven bok som är lätt för alla att läsa och förstå med ett lätt och tydligt språk. Personligen tycker jag att man lätt kan måla upp en bild i huvet av det man läser eftersom att han har med så bra miljöbeskrivningar. Boken är skriven ur den allseende författarens perspektiv, så att man får en helhet över allting.

Avslutningsvis vill jag rekommendera denna bok för vem som helst, ung som gammal och det gör jag eftersom att alla kan läsa denna enkla bok och lätt kan förstå hela storyns sammanhang. Bokens budskap skulle jag vela säga är att man måste kämpa för att vinna, det man hela tiden ser att Buck vinner sina kamper genom hela boken. Så jag tycker att du kan gå och låna den genast!

Wiktor Adeholm TE15A

skriet från vildmarken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *