Svensk Synd av Martin Jern

20150429_090124”Var vill du bo när vi börjar om?” frågor hon med försiktig nyfikenhet.
   Jag gör en snabb genomgång av platser vi bott på dom senaste åren: Malmö, Kävlinge, Storfors, Vaggeryd, Eda, Halmstad, Eskilstuna, Boden, Gammelstad, Jönköping och Norrköping.

Otto och hans mamma är på flykt genom Sverige. Hemligheten de delar tvingar dem att hela tiden röra på sig, aldrig stanna upp och aldrig se sig om. När de kommer till det lilla samhället Ryda, långt inne i den djupa granskogen, tror de att de hittat det perfekta gömstället. De börjar drömma om att äntligen få rota sig och få ett normalt liv. Drömmen krossas emellertid när de inser att i Ryda finns det fler som bär på hemligheter en de båda.

Martin Jern har med boken Svensk synd skrivit en ungdomsbok med fascinerande människoporträtt, intressant innehåll, bra och lättillgängligt språk, samt ett skruvat slut som jag varmt kan rekommendera!

Trevlig läsning!
Carin Blom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *