DU av Caroline Kepnes

DuNär Guinevere Beck kliver in i bokhandeln där Joe jobbar fastnar han direkt. Hon är allt han någonsin velat ha: snygg, skarp och sexigare än han kunnat drömma om. Han måste ta reda på allt om henne – och skulle göra vad som helst för att få henne.

Texten finns att läsa på insidan till bokens pärm och temat påminner om både Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson och Stalker av Lars Kepler – men där slutar likheterna! Beck är inte det lättfångade byte som Joe tror och han får använda hela sin list och charm för att fånga henne. Så småningom går det emellertid upp för dem att ingen av dem är det den andra tror, och deras intensiva relation leder till besatthet och lögner som driver dem in i en malström av destruktivitet där det ibland är oklart vem som är offer och vem som är skurk.

Inte blir boken sämre av att den utspelar sig i och runt en bokhandel, med många litterära syftningar till andra författare och deras verk. Caroline Kepnes har dessutom hittat ett eget språk att berätta sin historia på och det är lika mycket språket som historien, som får mig att fortsätta läsa! Du är både pervers och briljant på samma gång och jag kan inte annat än att uppmana dig att läsa den!

Trevlig läsning
Carin Blom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.