Nattsvart, stjärnlöst

I varje människa finns det en annan person, skriver Wilfred Leland James i början av 1922. Precis när han fått reda på att hans fru vill sälja deras ägor till en fabrik, ägor som Wilfred ärvt av sin far och vill behålla dess fina natur. Inte skulle något slakteri få öppnas där och förorena floden, han bestämmer sig för att manipulera deras son till att hjälpa honom att mörda sin egen mamma. (Novellen 1922)

Boken nattsvart, stjärnlöst är en samling av 4 noveller som alla delar huvudämne. I varje människa finns det en mörkare person, och i alla noveller så upptäcker huvudkaraktärerna sina mörkare sidor på olika sätt. En blir våldtagen och vill ha hämnd medans i en annan novell hittar frun bevis på att hennes man är en ökänd mördare som härjade 20 år tillbaka.  De fyra novellerna är: 1922, storchaffisen, schyst förlängning och ett gott äktenskap. Novellerna skiljer sig i handlingen men alla går tillbaka mot huvudtemat på ett bra sätt.

Boken är skriven utav skräckförfattaren Stephen King så lite obehagliga saker kan förekomma.

Rekomendation

Jag rekommenderar boken till de som vill läsa lite kortare men mycket spännande berättelser, boken är stabil rakt igenom och den ena novellen är minst lika bra som den förra.

Jonathan TE13A

 

0 svar på ”Nattsvart, stjärnlöst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *