(Re)play! av Jean Philippe Blondel

Handlingen 

Boken utspelar sig i en typisk stadsmiljö och man kastas mitt ut i storyn och man får uppleva allt utifrån Benjamins perspektiv, Benjamin är huvudpersonen. Kortfattat om Benji som han kallas är att han är en tonåring med en punk stil med svart hår, Benjamin går sista året på gymnasiet och har spelat i ett band som startades när han började på gymnasiet.

Tidigare så har Benjamin träffat Mathieu under något av de första åren av gymnasiet, där klickade det bra och de upptäckte att de hade samma musikintresse, resultatet blev att de aldrig kunde sluta prata. Dom blev bästa vänner helt enkelt.
Tillsammans med några andra vänner i skolan så bildar de ett bra och ungt band med flera talanger. Det är bara en sak att de saknar en riktigt bra sångare, men det var inte svårt att hitta och en dag så kommer det en tjej som ska provsjunga för bandet, Clara.

Både Mathieu och Benjamin faller för samma tjej. Men det är inte Benjamin som hon faller för. Följden av detta blir att Mathieu och Benjamin blir ovänner och slutar att prata med varandra. På baksidan så står texten ”Ärligt talat så är jag inte ens säker på vad en vän är. Någon som man berättar allt för. Och som blir ihop med tjejen man är kär i och spränger allt man brann för i luften? – det var som jag sa alltså. Vi är inte vänner längre.”

 

Det är någonstans efter allt detta som man kastas in i boken ”(Re)play!”, jag tror att boken fick namnet (Re)play! för att det återspelas från det som hänt tidigare, det framkommer i mitten av boken vad som hade hänt mellan Mathieu och Benjamin, bandet har splittrats, kompisrelationen mellan Benjamin och Mathieu. Mathieu beskrivs som att han ”gömmer sig i sin egen skugga” och Benjamin känner sig ensam utan hans bästa vän, det är ganska uppenbart att de saknar varandra.
Efter detta så får de två en chans att återförenas, om de kan förlåta varandra.

Jag tycker själv att boken började bra med Mathieu och Benjamin men det flög iväg lite när dom skulle återförenas, vilket var lite synd. Enligt mig så vore det bättre om Jean hade skrivit lite mer om relationen mellan Benjamin och Mathieu för det var det som jag tyckte var mest intressant. Istället så blev det ganska kortfattat och det var ganska synd, den hade alltså kunnat vara lite längre.

Jag tycker att boken började ganska bra och intressant, men detta avtog desto längre in i boken man kom och rätt var det var så hade man läst ut den. Lite för kort, vilket ger den lite minus.

Jag rekommenderar boken främst för killar, jag tror faktiskt att man som kille känner igen sig mer än vad tjejer skulle göra, det är främst Benjamins tankar som man får följa och jag kände igen mig vissa gånger.

Jag ger denna bok 3 av 5 stjärnor. Lite minus eftersom att den kändes som en sammanfattning av något större, vilket gjorde det lite tråkigt.

//Oscar Karlsson

0 svar på ”(Re)play! av Jean Philippe Blondel”

  1. Bra!
    Blir nästan tvungen (puhu) att läsa den pga: ”Lite minus eftersom att den känns som en sammanfattning av något större, …” blir nyfiken på om jag skulle kunna analysera vas som är det stora typ!? 😉
    Magda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *