Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer

Handling
Handlingen utspelar sig i nutid. Femtonåriga Simon är huvudpersonen. Han flyttar från Stockholm till Skåne tillsammans med sin pappa och lillebror, då han ska påbörja ett första steg i sin dröm, att få börja på fotbollsgymnasiet. Hans absoluta högsta dröm är att bli som Zlatan fast bättre. Men redan första dagen på den nya skolan går det snett.  Tränarens ord om att Simon borde gå ner i vikt sitter konstant fast i huvudet.  Skolsköterskan Daniel ser hur Simon förändras. Han försöker hjälpa Simon men Simon vill inte ta emot hjälp från Daniel. Det är något med Daniel som skrämmer, och till en början också äcklar Simon.

Simon blir snabbt vän med Peter som går i samma klass. Precis som Simon bär på en hemlighet, så har också Peter något han vill dölja.
Under bokens gång får man läsa om hur Simons värderingar ändras och hur han tvingas mogna på ett ganska svårt sätt.

Rekommendation
Jag kan starkt rekommendera den här boken! Den är mycket lärorik, du får veta hur det kan vara att ha ätstörningsproblem från någon som verkligen vet. Boken är samtidigt väldigt sorglig, att läsa om hur en ung människa som borde vara lycklig och bekymmersfri, istället styrs av ångest och tvångstankar.  Jag tycker det är intressant att han skriver om en ung kille. Vanligtvis är det unga tjejer som drabbats som man hör talas om.  Även om det om är fotboll som är ingången i boken, så bleknar den bort ganska snabbt. Det visar sig att det finns saker som är mycket viktigare, så låt dig inte luras av titeln, läs den gärna fast du inte är fotbollsintresserad. Boken tar upp flera viktiga och ibland svåra ämnen, jag tycker alla borde ge den en chans och läsa den!

Matilda Broström TE13A

0 svar på ”Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *