Hon ville ju- Pernilla Gesén

Är du en person som gillar drama? Då rekommenderar jag boken Hon ville ju. I boken får du följa olika personers tankar och deras historier kring alla händelser som sker.hon-ville-ju

Barzan är en 16 årig grabb som känner sig stressad att få förlora sin oskuld precis som många ungdomar känner. Han blir bjuden på en fest och där får han äntligen chansen att ha sex för första gången så han tar chansen även om han märker att tjejen fått i sig för mycket alkohol. Inte det bästa valet och kanske inget han skulle ha gjort ifall han varit nykter dessutom blir stämningen väldigt obekväm och stel efteråt. Teija, en tjej från klassen anklagar även Barzans bästa kompis, Leo för att ha gjort hemska saker på festen och Barzan hamnar i ett dilemma kring vilken sida han ska stå på. Och vem ska han tro på? Sin allra bästa vän eller en tjej som han alldeles nyss lärt känna? Pernilla Gesén, författaren till denna bok har även tagit upp frågan – var går gränsen till vad som räknas till våldtäkt?

Jag tycker personligen inte om att läsa en bok där det är flera personers olika perspektiv på saker och ting, jag vill ha en berättare därför att texten blir mer riktad och enklare att läsa. Men denna bok tyckte jag om och jag tycker att de täta bytena av berättarperspektiv faktiskt fungerar riktigt bra. Som läsare vill jag verkligen ta del av alla karaktärernas historier för att sedan själv kunna avgöra på egen hand vem jag tycker har rätt. Då alla karaktärerna i boken har sin egen version på historien så känns det som om jag nästan själv varit där och upplevt allt.

 

Jag ger boken ♥♥♥ av 5 möjliga.

Vanessa Franzén Lennestål EK13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.