Berövad – Liz Coley

 

”Du gömde dig. Vi höll dig gömd tills du var trygg igen. Det dröjde väldigt, väldigt länge.”

berövadBerövad handlar om Angie.  En trettonårig tjej som försvann spårlöst under ett scoutläger. Tre år efter hennes försvinnande dyker hon upp igen lika plötsligt som hon försvann. Hon har inget minne av vad som har hänt, hur länge hon har varit borta eller hur hon lyckades hitta hem. Ärren runt hennes handleder och vrister är de enda ledtrådarna. För att Angie ska kunna gå vidare med sitt liv så måste hon försöka reda ut vad som hon har varit med om under de tre åren hon var försvunnen. Minnena finnas där, skyddade av hennes eget sinne. Men vill hon verkligen veta sanningen?

Berövad är en skrämmande, tragisk och obehaglig psykologisk thriller om följderna av övergrepp. Berättarstilen i boken passar handlingen perfekt. Boken består av 3st delar Du, Jag & vi kallas dem. I början blir man förvirrad men när man väl inser hur allt hänger samman så märker man hur smart perspektiven är ihopsatta. Den här boken överraskade mig verkligen. Jag trodde inte att den skulle vara så bra som den var. Berövad är en bok som man läser från början till slut under en sittning, boken skrämmer en så mycket att man inte vågar ta en paus från den och samtidigt så vill man det inte heller för att handlingen är så bra och spännande. Jag skulle inte rekommendera den här boken till väldigt känsliga läsare eftersom att den är väldigt mörk och tragisk men alla andra ge den en chans, för den är faktiskt så bra. Berövad är en bok man har svårt att glömma.

Jag ger boken 5/5 möjliga.

Lina Hedberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *