Aldrig släppa taget – Holly Goldberg Sloan

Gillar ni den förbjudna kärleken mellan Romeo och Julia så är den här boken att rekommendera. Romanen Aldrig släppa taget handlar då om den otillåtna kärleken mellan två ungdomar, Sam och Emily. En av bokens huvudpersoner är Sam som inte lever det bästa livet med sin psykiskt sjuke och kriminella pappa och sin tystlåtna lillebror Riddle som uttrycker sina känslor genom teckningar. Dem har varit på rymmen så länge Sam kan minnas och han har aldrig fått gå i skola.  En söndag då han besöker en kyrka i staden där hans pappa hade bestämts sig för att stanna tills vidare så ser han Emily, hon lever ett vanligt liv med föräldrar som älskar henne och en normal lillebror. Dem båda blir förälskade i varandra och bröderna finner tryggheten hos Emilys familj, men inom kort så vet Sam att det kommer vara över. Och så blir det, när hans pappa får reda på att hans son har träffat en flicka blir han förbannad. Han packar sakerna och tar det två sönerna så långt ifrån Emily han kan. Jag tycker Holly Goldberg Sloan skriver boken väldigt bra och visar att all kärlek också kan sorligt och inte bara lyckligt.

Jag älskar böcker som handlar om kärlek för dem är så himla bra och man blir berörd på många sätt, för man hoppas att det ska sluta lyckligt. Och kämpandet för att få en persons kärlek och närvaro. Aldrig släppa taget fick mig både berörd och glad inombords. Det hände något hela tiden och man blev väldigt uppslukad av att läsa den, kunde sitta och läsa i timmar för att jag ville veta vad som skulle hända.  Det måste vara svårt för Sam och Emily att förstå varandra. Hur ska man förstå en människa som har en livshistoria som är raka motsatsen till en själv. Hur ska man förklara för en rik, lycklig och överbeskyddad tjej att man inte har något riktigt hem och att man inte har koll på något om skolan. Det är verkligen inte bara en kärlekshistoria utan även väldigt spännande bok. Så till sist så tycker jag att om man gillar böcker med kärlek och lite spänning så man absolut läsa den här.

Jag ger boken 4/5 möjliga.

Mathilda Hansson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *