Jag är Zlatan Ibrahimovic´

Han var både älskad och hatad. Hyllad och hånad. Oavsett vad står han alltid kvar och är sig själv. Jag menar såklart en av de största svenska fotbollsstjärnorna genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic.

jag-ar-zlatan-ibrahimovic-min-historiaMånga icke fotbollsintresserade väljer att inte läsa denna bok bara för att den har med fotboll att göra. Visst, det är en del fotbollssnack, men inte så pass mycket att det blir ointressant. Jag själv tyckte väldigt illa om Zlatan från början. Jag hade väldigt svårt att säga något bra om honom. Jag tyckte att han hade stor näsa, att han var lat, att han var dryg, att han var ful och att han inte förtjänade någon plats i något lag över huvud taget. Men efter jag vänt sista bladet på Jag är Zlatan Ibrahimovic ändrade jag helt uppfattning.

I denna bok ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård, han berättar med sina egna ord om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kamperna och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och livet bakom strålkastarljuset och för första gången får vi veta hela sanningen bakom Zlatan Ibrahimovic.

Jag tycker att det är en mycket läsvärd bok. Något jag lärt mig efter detta är att man ska vara väldigt försiktig innan man dömer folk eftersom man oftast inte vet hela historien. Boken hade ganska långa kapitel vilket gjorde att den enligt mig kändes tyngre att läsa, men detta är såklart individuellt. En rolig bok, en härlig bok och en bok med budskap – var dig själv och våga drömma. Jag rekommenderar boken till fotbollsspelare, icke fotbollsspelare men framför allt till er som inte gillar Zlatan.

a-cute-cartoon-christmas-tree_smalla-cute-cartoon-christmas-tree_smalla-cute-cartoon-christmas-tree_smalla-cute-cartoon-christmas-tree_smalla-cute-cartoon-christmas-tree_small

Jag ger boken 5/5 julgranar. God Jul!

Amanda Renberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *