Wolf Hall

wolfhall

 

Mitt första omdöme om den här boken (efter att ha läst ett par kapitel) var att den var oerhört pretentiös och närmast knastertorr och jag kunde inte för mitt liv begripa varför den fått så goda recensioner! Men eftersom Tudortiden alltid har tyckts mig intressant fortsatte jag att läsa – och sögs så sakteliga in i bokens tidstypiska (tror jag) sätt att uttrycka sig och den humor som författarinnan vävt in i historien. Hon måste ha gjort en fantastisk research och lyckas göra både miljöer och människor trovärdiga. Henrik den VIII blir här en bifigur till huvudrollsinnehavaren Cromwell, som vi får följa på hans väg från misshandlad smed son till kungens närmsta rådgivare – en klassresa som kan tyckas omöjlig under den här tiden!

Boken är ingenting för den som vill ha lättsmält litteratur, den kräver sin läsare – men ger så mycket tillbaka till den som orkar ta till sig språket! Kanske något till soffan under Jullovet för den historieintresserade. Jag för min del, som har den här otroliga läsupplevelsen bakom mig, jag får se fram mot nästa år då uppföljaren kommer ut på svenska!

God jul önskar
Carin Blom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *