Simon & Sophie av Emma Granholm

Simon & Sophie är en ungdomsroman som handlar om hur två väldigt olika personer blir kära och jobbar för att stå upp mot grupptrycket.

Simon är en skötsam kille som gillar att spela dataspel och som har bra betyg i skolan. I 9150109251skolan är han mobbad och är klassad som den töntiga killen. Sophie är däremot motsatsen till Simon. Hon är snygg, populär och det är hon som startat mobbningen mot Simon. Sophies föräldrar är skilda och hon bor nu hos sin pappa. Det är bara det att hennes pappa bor i huset bredvid Simon. Under påsklovet har Sophie ingenting att göra eftersom alla hennes vänner är bortresta. I sin desperation går hon över till Simon. Från och med den dagen utvecklas en vänskap mellan dem. Simon inser att Sophie inte alls är samma person som hon är i skolan. Deras vänskap går över till kärlek men deras förhållande hålls hemligt. Sophie vågar inte visa offentligt vad hon känner för Simon och hon får jobba för att stå emot grupptrycket.

Boken är en ganska typisk ungdomsbok och är skriven på ett lätt och förståeligt sätt. Författaren skriver på ett allvetande sätt och skildrar både Sophies och Simons tankar.

Budskapet med berättelsen skulle jag vilja säga är att man ska våga stå upp för sig själv och  vad man tycker. Man ska inte heller bry sig om vad andra tycker utan man ska gå sin egen väg.

Jag tycker att författaren verkligen lyckades få fram det hon ville ha sagt. Jag tycker att budskapet i boken är viktigt och jag tror att man kan lära sig mycket av det.  Jag tycker att boken var bra, men jag saknade lite spänning i den. Som läsare så tycker jag att man aldrig blev speciellt överraskad. Enligt mig så var det ändå en bra bok som är värd att läsa då den tar upp viktiga frågor.  Jag rekommenderar den här boken till dem som vill läsa en väldigt fin och mysig berättelse.

Trevlig läsning!

Alva Sundberg EK15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *