Bokslut 2014 på bibblo! Samt julklappstips!

ngugi_vetekornet_cover_0brandkårsmysterietjorden vi misteallt brinnernågon-annans-skuldkommunismenmördarens-apa2röd-som-blod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Listan med all ny media som köpts in senaste månaderna till biblioteket.  Denna gång med mer skönlitteratur på engelska eftersom vi behöver förnya oss varje höst. Böckerna används mycket och slits ut fort.

Här är böckerna jag vill ge i julklapp ur 2014 års utgivning!
Till eleverna på skolan vill jag ge bort Glupahungern av f d Björknäseleven Andrea Lundgren, eftersom jag tycker den är en angelägen läsning för unga människor i Bodentrakten.  Boken utspelar sig i Vittjärv och tar sin början något årtionde in på 1900-talet. Delar av dialogen är skriven på överlulemål.  Fint skrivet Andrea!

Bakom det evigt vackra, den bok som berört mig mest i år, om barnen i Mumbais slum  skildrat av journalisten  Katherine Boo.

Jag heter inte Miriam av Maj-Gull Axelsson. Berättelse om flickan Miriam och andra romers upplevelser i de tyska koncentrationslägren samt om  deras ankomst till Sverige efter kriget.

Den sällan berättade historien om de homosexuella i koncentrationslägren under nazitiden, skriver Heinz Heger efter en fånges berättelse under sin tid i Sachsenhausen i boken Männen med rosa triangel. 

Svarthuset av Peter May, deckare som utspelar sig på ön Isle of Lewis i det karga och vindpinade Yttre Hebriderna. Polis anländer till sin barndoms ö. Händelser utspelar sig som får honom att minnas det han förträngt i decennier.

NoViolet Bulawayo från Zimbabwe (f d Rhodesia) skrev den charmiga och tragikomiska boken Vi behöver nya namn som översattes i år.

Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson, om när kärleken är i obalans, och den ena vill mer än den andra, som nästan inte vill alls. Intressant skärskådande av kärleken och samtidigt så knivskarp välformulerat! Den ger jag till mig själv så jag kan stryka under, göra hundöron i, och läsa om och om och om igen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *