Stormfågel av Conn Iggulden

England 1443 – Henry den VI är sjuk till både kropp och själ, vilket gör honom till en svag kung helt beroende av sina närmsta män för att kunna regera. Englands herravälde hotas i Frankrike och uppror blossar gång på gång upp innanför Englands gränser. Om inte landet ska slitas i stycken måste männen närmast kungen hitta en lösning – och det brådskar! Ett hemligt avtal förhandlas fram mellan kungen av England och kungen av Frankrike, Henry den VI ska gifta sig med den franska prinsessan Margaret av Anjou. Hur det går? Det får du läsa själv!

Stormfågel är den första delen i en trilogi om Rosornas krig (kriget mellan huset York (den vita rosen) och huset Lancaster (den röda rosen) som höll på att slita England i stycken) skriven av Conn Iggulden, som är känd för sina historiska romaner av vilka jag har läst de flesta och kan rekommendera samtliga!

Lite kuriosa: Tycker du om Game of Thrones? Det sägs att George R.R. Martin inspirerades av de faktiska händelserna i just Rosornas Krig – en blodig och omvälvande tid i Englands historia!

Trevlig läsning
Carin Blom

0 svar på ”Stormfågel av Conn Iggulden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *