En hund och hans pojke av Eva Ibbotson

En hund och hans pojke av Eva Ibbotson

 Här har ni en ännu en lättläst, väldigt gullig bok (på ca 230 sidor) som mellan de skenbart enkla raderna behandlar svåra saker om hur livet kan bli så komplicerat och dystert fast det skulle kunna vara så lätt och roligt! Perfekt hängmatteläsning! Man vill bara ha några småkusiner att läsa och diskutera bokens innehåll med!

    Lille rike (tillsynes bortskämda) 10 årige Harrys
enda önskan i sitt liv är att få en hund men … hans mamma HATAR oreda så det vore utöver hennes döda kropp en hund skulle in i deras perfekta hus. Harry blir mer och mer ledsen och hans arbetsnarkoman till pappa upptäcker att det finns något som heter Hundoteket, där man kan hyra en hund för kort tid tror pappan sig ha löst problemet. Pojken kommer att tröttna på att sköta en hund! Men då tror pappan fel. Här börjar äventyret som kan läsas av alla från 4 år och uppåt.

Eva Ibbotson lär oss genom romanen hur olika hundar fungerar och är en utmärkt läsning för folk som tror att det bara är att skaffa hund!

Bovar & banditer, dumma vuxna, kärlek till jyckar och ett riktigt hundäventyr!

Magda

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.