Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella

kinsella-sophie-flickan-fran-tjugotalet Handling
Boken Flickan från tjugotalet handlar om huvudpersonen Laura där man får följa hennes tankar genom hennes galna liv. Efter gammelmoster Saides död blir Laura hemsökt av henne. Hon ger Laura uppdraget att hitta ett försvunnet halsband som Saide måste ha. Laura fattar ingenting och tror att hon blivit galen och försöker intala sig själv att det inte finns spöken. Förutom detta problem att ett spöke springer efter henne så har Laura många andra problem att ta itu med. Företaget som hon är delägare i håller på att gå i konkurs bara för att hennes så kallade vän lämnar henne i sticket för att försvinna till landet ingenstans på en kärleksresa. Vännen lämnar hela förtaget i händerna på okunniga Laura.  Bortsett från företaget som håller på att rasa samman så gäller detsamma för Lauras kärleksliv. Allt i hennes liv är kaos men när hon accepterat att det faktiskt finns spöken så inser Laura att Saide kan vara till stor hjälp för att lösa alla problem. Laura är en smart tjej men alldeles för snäll hon låter alltid alla få som de vill och ger sig. Till skillnad från Saide som är raka motsatsen hon är mycket självsäker och gör allt i hennes makt för att få som hon vill. Men tack vare att de två huvudpersonerna är så olika lär de sig ett och annat av varandra.

Åsikter om boken
Boken var till en början lite långrandig för att man bara fick följa Lauras liv utan att det hände oväntade eller spännande saker. Dock blev boken riktigt bra efter ett tag då det började hända oväntade och spännande saker. Jag gillar att författaren har fått något så overkligt som spöken att verka så verkligt i berättelsen, det blev inte för mycket som jag tycker att det brukar bli. I vanliga fall hade jag aldrig läst en bok där övernaturliga saker är inblandade men i den här boken blev det riktigt bra. Boken blev även rätt underhållande när författaren ibland kastade in lite humor i berättelsen. Det är en läsvärd bok även om inledningen var lite långsam. Även ni killar skulle kunna läsa den här boken och lära er någonting även fast man följer en tjejs tankar, bland annat hur en tjej ser på ett förhållande så jag kan rekommendera den här boken.

Lite om författaren – för den som vill veta mer. Författaren Madeleine Sophie Wickham är född och uppvuxen i storstaden London i England och bor där än idag. Hon är 44år och en mycket känd chick-lit författare världen över. Hennes böcker har översatts till över 30 olika språk. Hon är mest känd under namnet Sophie Kinsella inom böckernas värld. Anledningen till detta var för att hon testat på en helt ny genre att skriva i och tänkte att om boken var en katastrof skulle den inte gör något eftersom att det inte var ”hennes namn”. När Sophie släppt sin första bok inom chick-lit genren som var helt ny för henne blev det en stor succé och hon bestämde sig då för att behålla hennes författar namn Sophie Kinsella.

Källa för bilden på bokomslaget hittar ni här.
Källa för bilden på författarna hittar ni här.

//Tina Hedberg TE13A

0 svar på ”Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *