Vattnet drar av Madeleine Bäck

vattnet drarYtan är brännhet. Kontakten omedelbar. Torv. Järn. Fukt. Salt. Gräs. Mörker. Intrycken väller in i Viktors hjärna. Kväver allt som var där innan. Så stillnar det. Allt blir kristallklart. Dra. Så säger den. Och Viktor vet. Något under honom vill upp. Han måste hjälpa det.

Med sin debutroman Vattnet Drar har Madeleine Bäck tagit klivet in i den svenska skräckeliten och det med besked! Hon öser inte makabra händelser över oss, utan hennes skräck är smygande och nervpirrande. Det är inga av våra vanliga skräckväsen hon använder sig utav, utan låter den Svenska mytologin få eget liv – och vilket liv!

Viktor, som nämndes i utdraget ovan, och Beata är huvudpersonerna allt kretsar kring. I denna första bok har de ännu inte upptäckt varandra, utan bara vad det är som drar. Gissa om jag ser fram emot hennes nästa bok, den andra i en trilogi. Tycker du om skräck är det den här boken du ska läsa! Välkommen in i skräckmästarnas panteon Madeleine!

Trevlig läsning
Carin Blom

0 svar på ”Vattnet drar av Madeleine Bäck”

 1. Hej och jättetack för en så fin recension.
  Det är inte varje dag man välkomnas in i skräckeliten. Underbart.
  Varma hälsningar,
  Madeleine Bäck, författare till Vattnet Drar

  1. Hej Madeleine,
   Varsågod, jag tycker den är fantastisk. Hoppas tvåan kommer snart!
   Vänliga hälsningar
   Carin Blom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.