Skriet från vildmarken av Jack London

Skriet från vildmarken av Jack London

Detta äventyr handlar om familjehunden Buck som kidnappas och hamnar som en hårt arbetande slädhund i guldgrävarnas Alaska. Berättelsen utspelar sig under slutet av 1800-talet då guldfebern var som störst. Denna bok är en av de första, och troligtvis den bästa bok som skildras ur ett djurs perspektiv. Boken är skrivet på ett bra deskriptivt sätt och därför tyckte jag att det var väldigt enkelt att visualisera sig allt som hände. Men trots det så är den väldigt lättläst

Bokens budskap skulle jag säga är att man ska hitta sitt sanna själv och

Lite om författaren: Jack London (John Griffith London) föddes 1876 i San Francisco. Under sitt kringflackande liv lärde London känna många olika slags människor och miljöer. Han jagade säl i Sibirien, luffade i USA och Kanada, studerade vid universitetet i Berkeley, letade guld i Klondyke, var krigsreporter och läste hela tiden mycket. Jack Londons händelserika liv gav honom värdefulla insikter om djurens och människans villkor i naturen och civilisationen. Med sin lediga berättarstil och tempofyllda prosa framstår han som en av de största amerikanska äventyrsförfattarna. Jack London dog 1916.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *