Jag är ju så jävla easy going

easy goingJag är ju så jävla easy going

Jag har precis lyssnat ut boken Jag är ju så jävla easy going av Jenny Jägerfeld och jag kan varmt rekommendera denna bok som en nyttig och underhållande bok till alla åldrar över 14. Det är författaren Jenny Jägerfeld som själv läser upp boken vilket jag upplevde som lyckat.

Huvudrollsinnehaverskan är en 17-årig gymnasist som heter Joanna. Joanna lever tillsammans med sin författade (tidigare lyckad nu mera refuserad) mamma och psykolog till pappa (som makabert nog drabbats av en svårartad depression som han inte verkar komma ur) i en lägenhet i en storstadsförort. Familjen är kan man sammanfatta det urfattig och dysfunktionell. Kan låta trist att läsa om sådan men tråkig är det sista denna bok är.

Det är nämligen så att Joanna har diagnosen ADHD som givetvis ställer till det för henne i hennes värld men hon jobbar hårt med att försöka klara skolan och inte hamna i trubbel, vilket hon givetvis gör. Det är hennes handikapp som ger näring åt handlingen, äventyret och spänningen ( för att citera Svenska Dagbladets recension: ” vasst, argt och helgalet … fart, driv och djävlar anamma” ).

Läs den!
Magda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *