Nytt i biblioteket under sommarmånaderna.

Under sommarmånaderna har en hel del böcker, ljudböcker samt filmer anlänt. Här finns listan på alla dem.

I listan finns bland annat, en bok av rysk-amerikanskan Masha Gessen, Ord kan krossa betong, om det Putin-kritiska konstnärskollektivet Pussy Riot, vars demonstration i en rysk-ortodox kyrka ledde till fängslandet av tre av kollektivets medlemmar. Bödeln av Pär Lagerkvist i ny upplaga med retroomslag och en fin hyllning till författaren i Jonas Gardells förord.Sveriges främste akvarellist Lars Lerins Naturlära : limes norrlandicus vill man bara äga! Den innehåller främst hans enastående vackra akvareller och foton av svensk natur.Vad motiverar oss idag, belöningar och straff, eller är det som författaren till Drivkraft : den överraskande sanningen om vad som motiverar oss, av Daniel Pink skriver, den inre motivationen? Vill du ta en genväg till hans teorier, se denna https://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc!

Två filmer användbara i skolan: Återträffen av Anna Odell om mobbning och hierarkier i skolan samt spelfilmen Mandela – Vägen till frihet från 2013 om just Nelson Mandela.

O_Ord kan krossa betong pussy Riot omslag.inddbödelnnaturlära

mandela
återträffen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *