Mörk ängel av Laini Taylor

Mörk ängel. Önskamånglarens dotter

Gillar ni fantasy, läs då Mörk ängel av Laini Taylor (2011, översatt 2013).  I denna historia möter du Karou (tror hennes namn betyder hopp på Kimärspråket) en blåhårig konststuderande 17årig flicka av okänt ursprung som inte känner sig riktigt hemma någonstans och under historiens gång nystas orsaken till denna vilsenhet upp, så vi då boken slutar förstår.
Boken är rolig, spännande, hemsk, sorglig, full av magi, övernaturliga inslag och allvar.
Karou vandrar mellan två dimensioner (kan man uttrycka det) genom olika magiska dörrar, där hon konfronteras med de allra mest mystiska varelser man kan tänka, på uppdrag åt sin fosterfar Önskemånglaren Brimstone. Kolla vad ordet brim betyder på engelska, jag tror författarinnan tänkt till där och fler av namnen i romanen kan flertolkas, läs får ni se!
Den amerikanska originaltiteln Daughter of smoke & bone tycker jag berättar mer om innehållet än den svenska titeln gör.

Läs den! J
Magda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *