Vinterböcker

Aktuella böcker i nya listan, Vinterböcker, nov 2103

Bland facklitteraturen märks Bilal. På slavrutten till Europa av Fabrizio Gatti, som beskrivs som den ”mest akuta litterära dokumentation av en pågående katastrof som går att få tag på”

Med boken Tiden second hand  avslutar Svetlana Aleksijevitj efter tjugo år mastodontserien Utopins röster. Hon har velat skildra den sovjetryska mentaliteten. Böckerna består av intervjuer och samtal med människor ur alla olika samhällsklasser som hon träffat på under sina resor i de forna sovjetrepublikerna.

Flera böcker har skrivits om Andreé-expeditionen, den senaste i raden är Expeditionen – min kärlekshistoria. Fascinerande, uppslukande och poetiskt skriver barnboksförfattaren och läkaren Bea Uusma om männen som försökte nå Nordpolen, men misslyckades. Deras skelett hittades strandade på Vitön 33 år senare. Hennes mission som gränsar till passion har varit att ta reda på hur de dog.

Bland skönlitteraturen kan nämnas att skolbiblioteket köpt in ett antal noveller av Alice Munro, vår senaste Nobelpristagare i litteratur. Hennes noveller kan läsas av alla!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *