Ny media vinter 2015-2016

den sovande sländansagoberättarennätter i reykjavikgästkattenesperanzaljuset vi inte sera man called oveaxels tidde underkändaen ameriikansk förlusten dag ska jag skriva om den här platsenen resa in i tomheten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törnrosa och Snövit möts i fantasyberättelsen Den sovande och sländan av Neil Gaiman. Både blod och kärlek ryms i den tyska ungdomsthrillern Sagoberättaren av Antonia Michaelis. Nätter i Reykjavík är ytterligare ett nattsvart isländskt kriminaldrama av Arnaldur Indridason. En katt gör så att ett ungt par kommer närmare varandra i  Gästkatten av Takashi Hiraide. Den illustrerade kapitelboken av Jakob Wegelius Esperanza, en bok om vänskap och att känna tillit.  Om två unga människors uppväxt i det ockuperade Frankrike, den blinda Marie-Laure och föräldralöse Werner  i den prisbelönade och hyllade berättelsen Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Fredrik Backmans En man som heter Ove blev A man called Ove på engelska. Ytterligare en bok av Lars Lerin, Axels tid, med hans undersköna akvareller och en charmig berättelse om Axel som drömde om att bli konstnär. En seriemördare som ger sig på korkade dokusåpadeltagare är Sebastian Bergmans uppdrag i Hjorth/Rosenfeldts senaste De underkända. Debutromanen En amerikansk förlust har jämförts med Steinbecks Möss och människor men i nutid, där många människor hamnat i marginalen p g a en kollapsad stålindustri. Binyavanga Wainaina, debuterande kenyansk författare, har skrivit en bok som kallats en rolig hyllning till både människor och olika platser i det urbana Afrika, En dag ska jag skriva om den här platsen. Resa in i tomheten heter Samar Yazbiks krigsreportage från inbördeskrigets Syrien.

Övrig media Vinter -15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *