Nya böcker från vår till höst.

Varje dag ar tjuvens dagfrancescalou reedwe needkonsten att skapa en tjejforhoret

 

 

 

 

 

 

 

 

I Teju Coles bok Varje dag är tjuvens dag  återvänder författarjaget som turist till sin hemstad Lagos, Nigeria. Prisbelönade austaliensiskan Melina Marchetta skriver om den osäkra Francesca som tvingas bli vuxen i förtid då hennes mamma drabbas av depressioner. Mick Wall har skrivit en biografi om pop/rock/punk-ikonen Lou Reed som dog häromåret, Lou Reed. The life.  Vi behöver nya namn av NoViolet Bulawayo (pseudonym för Elizabeth Tshele) är faktiskt, mitt i all tragik en  ofta rolig och charmig bok om tioåriga Darling och hennes kompisar som bor i en kåkstad i Zimbabwe. De leker Hitta Bin Laden och stjäl guavafrukter i de rika kvarteren när de är hungriga. Brittiskan Caitlin Moran som skrev Konsten att vara kvinna skriver sin självbiografi i Konsten att skapa en tjej. Khashayar Naderehvandi vann Sveriges Radios Novellpris med novellen Förhöret.

Listan av nya böcker från vår till höst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *