Vargbröder av Michelle Paver

Vargbröder av Michelle Paver

” ”vad menar du? Jag –”

”Vi har inte tid”, avbröt hans far. ”Svär nu. Vid min kniv. Svär på att du ska leta upp Berget eller dö på vägen dit.” ” sida: 12

Toraks pappa blir brutalt mördad av en demonbjörn, han svor på att förgöra björnen men hur ska en pojke på 12 år kunna göra det? Torak börjar den längsta, hårdaste och mest ensamma vandring i hela hans liv, men på vägen möter han en övergiven vargunge som senare blir han bästa vän, som en broder. Vargbröder, som är skriven av Michelle Paver, är en mycket spännande bok för personer som gillar lite mer fantasy-böcker men även som gillar att läsa böcker som utspelades för flera hundra år sedan. Jag kan garantera att du sitter där med andan i halsen och väntar på vad som ska hända, om han kommer klara att gömma sig från farliga djur och människor, om han kommer klara att hitta till världsandens berg och förgöra björnen.

Huvudkaraktären i boken är Torak som i hela livet har han levt med sin far i skogen men som nu måste klara sig själv för första gånger trots att han har mycket kvar att lära. Med tiden så utvecklas han och lär sig mer och mer att leva utan sin far samt börjar få grepp om vad han måste göra för att varken han eller storskogen ska dö. Ulv, vargunge, är en annan viktig karaktär i boken som går från en liten unge till att bli Toraks vägvisare och beskyddare. En annan viktig karaktär är Renn från korpklanen, hon är en flicka lika gammal som Torak. Till en början vet hon inte vad hon ska göra med honom – döda honom eller hjälpa han.

Boken är den första delen av en serie på totalt 6 böcker. Alla böckerna är ganska lättlästa och jag skulle rekommendera den till allt från 12-åringar tills man blir vuxen, beroendes på vad man gillar för genre. Vargbröder är som sagt en lite mer fantasy bok.

När jag har läst boken har jag fått en känsla av att budskapet är att man kan klara vad som helst, man behöver inte ha någon vid sin sida så länge man har sig själv.

Jag tycker att du ska ge denna bok en chans, den är väldigt spännande och du vill bara fortsätta läsa kapitel efter kapitel, det händer spännande saker hela tiden.

 

Läs försiktigt /Eloise Fredriksson, TE15A 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *